Dotan

Artikelindex

 

3FM riep singer-songwriter Dotan uit tot 'serious talent' en met het album 'Dream Parade' werd hij uitgeroepen tot cd van de week. Na concerten in de poptempels Paradiso en Tivoli speelde hij op 10 december voor Amnesty Nijmegen in Lux! 

Dotan deed niet alleen als prominent mee met de mensenrechtenpubquiz, maar vertelde ook tussen twee rondes van de quiz over zijn ervaring in Nigeria waar hij namens Amnesty een bezoek heeft gebracht.

dotan-ai

dotan01Samen met lokale artiesten tradt hij op tijdens het Bundu Shooting Memorial Concert, ter herdenking van een schietpartij in 2009 waarbij ten minste dertien demonstranten door kogels werden geraakt. Dotans optreden in Nigeria, voor meer de 1.500 mensen, was 'een van van de meest bijzondere ervaringen ooit', aldus de zanger.

Dotan steunt met zijn optreden tevens Amnesty's 'People Live Here'-campagne tegen gedwongen huisuitzettingen in Port Harcourt. Naast zijn optreden sprak Dotan tijdens zijn bezoek met bewoners van de sloppenwijken over de omstandigheden waarin zij leven en de constante dreiging van huisuitzettingen. Daarnaast jamde hij met de legendarische Nigeriaanse artiesten Duncan Mighty, Jeffrey Daniels & The Prince.

 
24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form