Jodesz uit de Filippijnen

w4r jodesz

Mijn naam is Jodesz. Ik ben een Filippijnse journaliste en werk voor de internationaal geprezen nieuwssite Rappler, met specifieke aandacht voor de gewelddadige oorlog tegen drugs onder de regering-Duterte. Ik heb onderzoeks- en diepteverslagen geschreven over de buitengerechtelijke executies en andere mensenrechtenschendingen, en de impact daarvan op het leven van gemarginaliseerde gemeenschappen in de Filippijnen. Ik verzorg ook een podcast voor Rappler over de politieke ontwikkelingen in mijn land. Ik werk voor Rappler sinds ik in 2014 mijnr bachelor journalistiek afrondde.

Rappler is het belangrijkste digitale nieuwsagentschap van de Filippijnen. Haar CEO Maria Ressa kreeg in 2021 de Nobelprijs voor de Vrede. Rappler heeft kritisch verslag gedaan van desinformatie en mensenrechtenschendingen onder de vorige regering, wat heeft geleid tot aanvallen en pesterijen van de regering en een wijdverspreide propagandamachine. Op dit moment lopen er ten minste zeven rechtszaken tegen de organisatie, haar CEO en directeuren, en een voormalig onderzoeker.

(Vertaald uit het Engels mbv Deepl.com)

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form