Voor wie schreven we?

eerstevijf

Van links naar rechts boven:

* Journalist Khaled uit Algerije werd veroordeeld omdat hij verslag deed van het harde politieoptreden tegen demonstranten. Hij kreeg 2 jaar cel.
* Germain kwam op voor de mensenrechten in Burundi. Dat zinde de autoriteiten niet. Hij werd veroordeeld voor rebellie, kreeg 32 jaar cel en zit in een kleine, propvolle cel.
* Melike en Özgür uit Turkije voeren actie voor lhbti’ers. Voor hun deelname aan een vreedzame sit-in kunnen ze 3 jaar cel krijgen.
* De Chileense student Gustavo werd tijdens een demonstratie door de politie in zijn gezicht geschoten met rubberkogels. Hij werd daardoor blind. Gustavo moet gerechtigheid krijgen.
* Milieuactivist Jani uit Colombia neemt het op voor de natuur en boeren in het Amazonegebied. Hiervoor wordt ze met de dood bedreigd.


Van links naar rechts onder:

* Paing Phyo Min uitte via een satirisch optreden kritiek op het leger van Myanmar. Hij werd tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld.
* Idris Kahttak deed onderzoek naar gedwongen verdwijningen in Pakistan. Toen verdween hij zelf. De overheid moet bekendmaken waar hij is en hem vrijlaten.
* Drie tieners ontvluchtten via de zee het geweld in Libië. Ze overleefden, maar worden nu beschuldigd van het kapen van het schip dat hen redde. Ze driegen levenslang te krijgen.
* Nassima al-Sada komt op voor de rechten van vrouwen in Saudi-Arabië. Zij belandde daardoor zelf achter de tralies.
* Popi en Bongeka uit Zuid-Afrika werden tijdens een avondje stappen vermoord. De dader(s) gaan vrijuit. Popi en Bongeka verdienen gerechtigheid.

laatstevijf

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form