Festival Di-Vers

festival di vers

Op het Festival Di-Vers waren op 14 september diverse Nijmeegse organisaties op het gebied van natuur, cultuur, diversiteit en mensenrechten met elkaar verbonden. Het festival werd georganiseerd door Bureau Wijland en Kleurrijk Groen.

Tijdens dit festival, dat van 11.00 tot 19.00 duurde, kon u genieten van muzikale optredens, rondleidingen door de natuur, informatie winnen bij verschillende duurzame organisaties die een standje bemanden of genieten van een lekker multicultureel hapje of drankje. 

divers2019 01

Amnesty Nijmegen deed op drie manieren mee:

  • Een stand met een petitielijst waarmee Amnesty bescherming vroeg voor de Amazone en haar bewoners in Brazilië.
  • Meedoen met de verkorte versie van de Mensenrechtendialoog rondom het thema: "Hoe schoon zijn jouw kleren?".
  • Het Jenga-spel.

Uitgangspunt van de dialogen was input te leveren en in gesprek te gaan over problemen in de textiel- en kledingindustrie, vanuit de invalshoek mensenrechten en duurzaamheid: respect voor mens, dier en milieu. De gesprekken waren levendig, betrokken en interactief onder alle deelnemers. Dit was mede te danken aan de “nabijheid” van het onderwerp, ieder heeft met kleding te maken, heeft er een mening over en vertoont een bepaald gedrag.

dialoog di vers

De grootste trekker was zonder meer het Jenga-spel. De deelnemers moesten met behulp van een dobbelsteen een mensenrecht kiezen en een blok met daarop het betreffende mensenrecht uit de stapel trekken en dan maar hopen dat toren bleef staan. Dat lukte tot aan het 23e blok!

divers2019 02

Een goede manier om het intussen met de deelnemers over hun mensenrechten te hebben!

divers2019 03

Di-vers was een festival met een goede sfeer, goed gevuld programma, leende zich voor netwerken, en was een kans voor Amnesty om dit nieuwe terrein, duurzaamheid en mensenrechten, te verkennen. Volgend jaar weer!

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form