Mensenrechtendialoog Discriminatie

mrdialoog 25042018 01

mensenrechttendialoog logo250Op woensdag 25 april maakten 12 deelnemers een geweldige avond mee. We spraken met elkaar over discriminatie en racisme, en vooral: we maakten het persoonlijk, niet in een debat maar in een dialoog.

Toevallig was de samenstelling van de groep wit. Enerzijds is dat een gemis in verband met de diversiteit, anderzijds een prachtkans om elkaar openheid en kwetsbaarheid te gunnen, zonder direct in de verdediging te schieten.
Hoe ervaar je je eigen vooroordelen en wat doe je ermee? Hoeveel kijk heb je op eigen witte privileges? Stel dat je een blond meisje een fiets ziet wegslepen of een allochtone jongen, wat gebeurt er in je hoofd en wat doe je? En wat vind je van etnisch profileren door de politie?

Maar ook meer theoretische kanten kregen aandacht. Zijn racisme en seksisme met elkaar te vergelijken? Zou er ooit een wereld zonder racisme kunnen bestaan of is racisme in de mens ingebakken?

Ieder ging tevreden huiswaarts en mailadressen werden achtergelaten om de volgende keer weer van de partij te zijn. Zeker, we pakken de draad na de grote vakantie weer op met bekende en nieuwe deelnemers. We spreken dan over vluchtelingen. Houd daarvoor de website in de gaten!

mrdialoog 25042018 02

24 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Sociale Media

whats amnesty nijmegen facebook-eigenlogo vrouwenrechtengroep facebook

instagram instagram

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten in binnen- en buitenland.

Login Form